Webáruház

Milyen problémákat okoz a magas páratartalom?

Magas páratartalom
Magas páratartalom

A pára vagy más néven vízgőz a levegő nedvességtartalma, aminek a nem megfelelő mennyisége hatással lehet az egészségünkre. Hiszen a magas páratartalom már önmagában sem tesz jót a szervezetnek, ráadásul még a penész kialakulásához is hozzájárul, ami még veszélyesebbé teszi a helyzetet.

Tudni kell, hogy a meleg levegő több pára befogadására képes, mint a hideg, ezért amikor hűvösebb felülettel érintkezik, akkor a vízgőz lecsapódik. Ezt főleg télen figyelhetjük meg, amikor a lakásba jól befűtünk, de a falak nem melegednek át, így a felesleges pára ott jelenik meg, mivel magas páratartalom van.

A nedves felületek pedig tökéletes élőhelyet teremtenek a penészgombáknak, ami akár már pár napon belül is megjelenhet. Tehát, a túl magas páratartalom egyenes ágon vezet a lakás penészedéséhez, ami irritációt, allergiát és asztmát is okozhat, ezért minél hamarabb orvosolni kell a problémát.

A magas páratartalom párátlanítóval csökkenthető, illetve állítható be optimális értékre, ami egy olyan szerkezet, ami átáramoltatja a helyiség levegőjét saját magán, ahol kondenzáció által vonja ki és gyűjti össze egy tartályba a felesleges vizet belőle.

Back To Top