általános szemészeti szűrővizsgálat
Szolgáltatás

Mire terjed ki egy általános szemészeti vizsgálat?

általános szemészeti szűrővizsgálat
Általános szemészeti szűrővizsgálat

Egy bizonyos kor után gyakran azt vesszük észre, hogy már nem látunk olyan jól, mint régebben és az apróbb betűs szövegeket egyáltalán nem tudjuk elolvasni. Nincs más hátra, szakorvoshoz kell látogatni annak érdekében, hogy megakadályozzuk a szemünk világának további romlását! Egy általános szemészeti szűrővizsgálat alatt közelre és távolra is megvizsgálják a fénytörési hibákat.

A vizsgálat elvégzésének céljából ajánlott felkeresni a Budai Szemészeti Központot, ahol korszerű szemészeti műszerparkkal várják a pácienseket a magasfokú szaktudással rendelkező szakorvosok, akik a szakterületük nemzetközileg is elismert képviselői. Az általános szemészeti vizsgálat sokféle analízisre kiterjed. Ennek során vizsgálják a fénytörési hibákat közelre és távolra. Ugyanakkor bizonyos krónikus betegségek szemészeti szűrése is megtörténik, ami azért fontos, mert a kórok a kezdeti szakaszukban nem okoznak tipikus panaszt.

Ilyen egészségügyi probléma a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a zöld- és szürkehályog, a makuladegeneráció, illetve a keratoconus. Arra is számítani kell, ha valamilyen szemészeti probléma azonosításra kerül, javasolt a látásromlás elkerülése érdekében a szakorvos által megállapított rendszerességgel a szemészeti kontroll. Műszeres méréseket is végeznek a szakorvosok egy általános szemészeti vizsgálaton, amelyek kiterjednek például a szaruhártya-görbület mérésére, az üvegtest biomikroszkopikus analízisére, a színlátás, réslámpa, kancsalsági szög, szemmozgások vizsgálatára, valamint szemnyomás mérésre, könnyfilm-felszakadási időre egyaránt.

A vizsgálatokról még több tájékoztatást megtalálhatunk a budaiszemeszet.hu portálon, ahol megtekinthetjük a szolgáltatások árának listáját is. Ezek ismeretében már tudni fogjuk, hogy milyen összegre számítsunk, ha ebben a központban végeztetjük el az általános szemészeti vizsgálatot. Ha eldöntötte, hogy megcsináltatja az analíziseket, akkor a weboldalon időpontot is foglalhat. Ha érzi, hogy valami nincs rendben a látásával, akkor ne halogassa a dolgot!

Back To Top