fi relé ár
Webáruház

Ne a Fi relé ár döntsön, ha a biztonságról van szó

fi relé ár
Fi relé ár

Ahol gyermekek és kisállatok élnek, érdemes óvatosnak lenni, többek között az elektromos áram alá helyezett eszközökkel kapcsolatban. A legnagyobb óvintézkedések ellenére is előfordulhat, hogy a kíváncsi kisgyermek belenyúl egy csatlakozó aljzatba vagy a család kis kedvence megrágcsál egy-egy vezetéket.

Ilyenkor az áramütés elkerülése a FI relé előzetes beépítésével garantálható, és ebben az esetben a FI relé ár nem lehet döntő szempont. Az eszköz ugyanis védelmet nyújt a zárlatok esetére, és a segítségével kivédhetőek az elektromos tűz okozta nagyobb károk is.

A FI relé ára több összetevőtől is függ. De jóval a valódi értéke alatt marad, hiszen az általa megszerzett biztonság megfizethetetlen. A működési elve a fázisvezetőben és a nullvezetőben folyó áram megegyező értékén alapul. Ha a fázis és a nullvezető között aszimmetria lép fel, az eszköz azonnal érzékeli a fázisvezetőn folyó áram eltérését.

Ha a fázis és a nullvezetőn folyó áram értéke nem egyezik, az azt jelenti, hogy szivárgás van. Ha a szivárgás, vagyis a hibaáram meghaladja az előre megadott határértéket, a készülék azonnal működésbe lép, és egy szempillantás alatt bontja az áramkört.

A FI relé annyira gyors, hogy akár 20 ezredmásodperc alatt képes lekapcsolni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az áramütést elszenvedő személy olyan rövid ideig érintkezik az életére is veszélyes árammal, hogy az nem okoz nála sérülést és így észre sem veszi. A FI relé árakról tájékozódjon a Boros és Fiai jászberényi szaküzletében vagy a webshopban!

Back To Top