Szolgáltatás

Ne a téligumi legyen a spórolás tárgya!

Jól tapad a téligumi
Jól tapad a téligumi

A jeges és havas aszfalt szinte minden sofőr rémálma. A baleseteket elkerülendő, érdemes még időben lecserélni az abroncsokat. De miért van erre szükség? Sokan úgy gondolják, hogy ez csak a pénzről szól és semmi valóságalapja nincs annak, hogy a különböző kialakítású nyári és téligumi termékek másképpen viselkednek az utakon. Számos teszt bizonyítja és rengeteg baleset ennek a téves elképzelésnek az ellenkezőjét.

Sajnos gyakran előfordul, hogy valaki elfelejti vagy szándékosan elkerüli a téligumi felhelyezését. Ilyenkor gyakran, már az első fagyot követően érezhetővé válik ennek a hatása. A nagyobb probléma olyankor történik, amikor nemcsak magunkat, hanem mások életét is kockáztatjuk, egy téves elképzelés miatt. A nyári abroncs ugyanis sokkal keményebb kialakítású, hogy a forró aszfalton ne kopjon olyan gyorsan.

A téligumi pontosan az ellentétje ennek és olyan lágy keverékből készül, amelyik megfelelően tapad a burkolathoz. Ráadásul, még nagy hangsúlyt kap a felület kialakítása is, amit sűrűn tagolt lamellákkal látnak el. Ezek az apró bordák egyenletes terhelést tesznek lehetővé, így a súly ideálisan oszlik el. Bárki bármit mond, a téligumi egy olyan elem, ami nélkülözhetetlenné válik, amikor tartósan 7 fok alá esik a hőmérséklet.

Érdemes az interneten alaposan körülnézni és olyan terméket választani, ami típusában és árában egyaránt megfelel az elvárásainknak. A megfelelő téligumi több szezont is kibírhat, annak függvényében, hogy pontosan mennyit használjuk azt. Ne a biztonságon próbáljunk spórolni, hanem rendeljük meg és cseréljük le időben!

Back To Top