Remeg a kutya
Állatok

Ön tudja, miért remeg a kutya?

Remeg a kutya
Remeg a kutya

Számtalan esetben előfordul, hogy olyan tüneteket vélünk felfedezni a kutyuson, amelyek esetleg megrémisztenek bennünket, gazdikat. Például, ha remeg a kutya, sokan arra gondolnak, hogy fázik. Ez hideg időben nagyon sokszor megállja a helyét, ugyanakkor nem egyszer az is előfordul, hogy jó az idő és nincs okunk erre gyanakodni.

Ilyenkor, ha remeg a kutya, furcsán nézünk a kis jószágra, de ezennel mindenkit meg szeretnénk nyugtatni, hiszen számtalan oka lehet ennek a viselkedésnek. Hasonlóan az emberekhez, a kutyusoknál is előfordulhat az időskori remegés. Ezen kívül megfigyelhető más helyzetben, hogy remeg a kutya, de nézzük meg közelebbről a lehetséges okokat.

Például sok kutya annyira intelligens, hogy rájön, amennyiben valami különöset csinál, a gazdi sokkal inkább hajlamos figyelni rá. Sokszor tehát ezzel akarja felhívni magára a figyelmet, még akkor is, ha semmi más fizikai jelenség nem teszi indokolttá a remegést. Vannak persze helyzetek, amikor betegség vagy valamilyen érzékenység indítja újtára ezt a cselekvési kényszert.

Megint máskor, főként ha nedves, vizes a szőre, automatikus reakció gyanánt így próbálja lerázni a felesleges csapadékot. Visszatérve a valószínűségekre, az esetek túlnyomó többségében a hideg váltja ki a reszketést, hiszen a kutyusok meglehetősen érzékenyek és általánosságban elmondható, hogy rosszul tűrik a hőingadozást. Ha remeg a kutya, nincs mindig baj, sőt, olyan is van, hogy túlságosan izgatott, boldog az állat, de mindenképpen figyelni kell rá!

Back To Top