önkéntes nyugdíjpénztár
Szolgáltatás

Önkéntes nyugdíjpénztár hozamok összehasonlítása

önkéntes nyugdíjpénztár
Önkéntes nyugdíjpénztár

A megtakarításokra érdemes időben gondolni. Sokan éppen ezt felejtik el és bizonyos szinten elherdálják az évek során megkeresett összegeket. Ki gondolkozik a mai világban 20-30 évre előre, amikor néha még az sem biztos, hogy mi lesz 2-3 hónap múlva?! Ez valahol jogos, hiszen a kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben csak az a biztos, ami most van. De így nem lehet nyugodtan élni! Muszáj mindenkinek rendelkeznie jól kigondolt tervekkel. Az évek gyorsan elrepülnek, főleg egy bizonyos kor után. Amikor pedig eljönnek a nyugdíjas évek, akkor már hiába a kesergés. Addig éri meg félretenni, amíg van miből.

A különféle opciók között az önkéntes nyugdíjpénztár elég népszerűnek hat. Ennek az előtakarékossági formának abban rejlik a kiemelt előnye, hogy nincs szükség komoly szakképzetségre. A többihez képest ez nyújtja a legnagyobb adó-visszatérítést. Működésének alapelve, hogy a befizetésekből pénzpiaci termékek lesznek megvásárolva, amelyek a befektetés módja szerint tudnak hozamot biztosítani.

Több portfólió között lehet válogatni, valamint lehetőség nyílik cserére, kedvező költségek fejében. Az önkéntes nyugdíjpénztárak átlagos éves hozama „a mérsékelt kockázati kategóriában valahol éves 2-7 százalék közül mozgott. A kockázatosabb portfóliók legjobbjainál a hozam a 8-9 százalékot is elérte” (forrás: grantis.hu). Ezek már elég kecsegtető összegek és arra motiválhatják a befektetőt, hogy többet fizessen be. Már viszonylag kis összeggel is van mód elkezdeni az önkéntes nyugdíjpénztár működtetését. Természetesen random módon jobb, ha senki sem vág bele ebbe.

A részletes tájékozódás, valamint szakemberekkel történő konzultáció keretében van rá esély, hogy a személyre szabott legdinamikusabban jövedelmező konstrukció álljon fel. Az ebbe befektetett idő és pénz egyértelműen megtérül. Itt az ideje minél hamarabb megalapozni a jövőt, ugyanis ki tudja, hogy hová alakul az élet néhány évtized múlva! A kényelmes nyugdíjas kor előkészítésére most adatik a lehetőség és ennek az előnyeit megéri kihasználni, főleg úgy, hogy kiemelt szakmai segítség is jár hozzá.

Back To Top