Webáruház

Progeszteron pótlás természetes módon

Progeszteron pótlás
Progeszteron pótlás

Időnként rosszul érezzük magunkat, de tulajdonképpen nem tudjuk, hogy mi a bajunk, annyira összetett tüneteket észlelünk. Amennyiben Önnél is gyakran fellép a menstruációs zavar, ingerlékenység, hőhullámok, alacsony libidó, édességek habzsolása, akkor valószínűleg a progeszteron pótlás lesz a megoldás, hiszen a fent felsorolt tünetek az ösztrogén dominancia jelei.

Ilyen esetekben mindenképpen célszerű valamilyen természetes megoldást keresni, ami elősegíti a szervezetben a progeszteron hiány megszüntetését. De milyen természetes módszerrel lehet elősegíteni ezt a folyamatot? A progeszteron pótlás többféleképpen lehet elérni, belsőleg és külsőleg egyaránt.

Belsőleg étrend kiegészítők szedésével oldható meg ez a probléma, amivel csak annyi a gond, hogy először az emésztésbe, onnan pedig a bélrendszerbe kerülnek ezek az anyagok, tehát ha valaki a szájon át történő alkalmazást választja, akkor tudnia kell, hogy lényegesen magasabb hormondózist kell szednie, hogy ugyanolyan hatást érjen el, mintha külsőleg kezelné magát krémmel.

A másik módszer, név szerint a szublingvális használat a progeszteron pótlás elősegítésére, amikor szét kell rágni a kapszulát és a benne lévő folyadékot a nyelv alatt tartani, hogy a benne levő hormon a száj nyálkahártyájáról felszívódva, a véráramba kerüljön és kifejtse a hatását. A belsőleg történő hormonpótlás hüvelykapszula használatával is lehetséges.

Ez azért jó megoldás, mert a kapszula a hüvelyben történő feloldódása után, hamar felszívódik és azonnal a véráramba kerül a hüvely nyálkahártyájáról. A módszer azoknak ajánlott, akik hüvelyszárazságtól szenvednek. A legegyszerűbb megoldás a progeszteron pótlás elérésére a külső alkalmazása, vagyis a progeszteron krém használata.

Ez a krém könnyen felvihető és eloszlatható a bőrön, ahonnan közvetlenül a véráramba kerül. A termék másik előnye, hogy simább és feszesebb lesz tőle a bőr. A helyes életmóddal tudjuk leginkább segíteni szervezetünkben a progeszteron pótlás folyamatát, mégpedig olyan ételekkel, amelyek természetes formában tartalmazzák a progeszteront.

Back To Top