Szolgáltatás

Remek meleget biztosít a lignit tüzelése

Lignit tüzelése

Magyarország a mérsékelt égövön terül el, ezért számítania kell azoknak, akik itt élnek, hogy az év egyik részében elég hűvös idő várható. A téli időszak a mélypont, amikor akár -10 fok alá is hűlhet a levegő, de ez nem tart általában sokáig. Ami fontos, hogy fel kell készülni a fűtésre, amiben a lignit tüzelése a segítségünkre lehet. Ez egy természetes anyag, ami a régi korokban alakult ki. Az úgynevezett karbon időszakban, ami sok ezer évvel ezelőtt volt, nagyon magas széndioxiddal büszkélkedhetett a Föld légköre. Az elburjánzó növényzet ezt lassan felszívta, és az elhalt részek belesüllyedtek a mocsarakba.

Az oxigénmentes környezet hatására a szerves anyagok átalakultak. Ezeket ma kitermelik, és máris lehetségessé válik a lignit tüzelése. Egy igazán magas fűtőértékű anyagról van szó, amelyik jól is ég. Hátránya lehet, hogy amennyiben nagyon nedves, úgy kéndioxid szabadulhat fel belőle a magas hő harására, ami a kazánok anyagát roncsolhatja hosszú távon. A lignit tüzelése azonban lehet minden problémától mentes is, amennyiben jól megtervezzük a folyamatot.

Első lépésben hagyni kell, hogy elveszítse a nedvességének jelentős részét. Ez nagyon egyszerűen megoldható, ha van megfelelő helyünk a tárolásra, és nem az utolsó pillanatban vásároljuk meg a szenet. A nyers forma helyett beszerzésre kerülhetnek különböző típusok mátra brikett formájában. Lehetőség adódik arra, hogy dió, dara vagy éppen brikett szén alakjában rendeljük meg a tüzelőt. Az alaposan megmunkált termékek már azonnal tüzelésre készek, és nem kell száradni hagyni azokat.

Az efféle típusú mátra brikett kifejezetten azért lett kialakítva, hogy a mi dolgunkat megkönnyítse. A kazánokban vagy akár kályhákban is remekül égő termékek, nagy kalóriaértéküknek hála igazán jó meleget fognak varázsolni otthonunkba. Keressük fel a matrabrikett.hu oldalt, és tudjunk meg még több hasznos információt a készítményekről, és akár azonnal rendeljük is meg azokat, ugyanis sosem lehet elég korán felkészülni a télre! A mátra brikett kellő meleget fog biztosítani otthonunkban.

Back To Top