speciality kávé
Webáruház

Speciality kávé egyedi ízprofillal

A kávékedvelők szeretik mélyebben beleásni magukat a kávézás fortélyaiba, a kávék különleges világába és kipróbálni az újonnan érkező különlegességeket. A speciality kávé, mint fogalom, azt jelenti, hogy különleges földrajzi mikroklímából származó, egyedi ízvilágú, kíméletes termesztésből származó kávéról beszélünk.

Ezeknél a típusoknál akár az is megállapítható, hogy ki, melyik faluban nevelte a kávészemeket. Ahhoz, hogy speciality kávé névvel illessék, nagyon szigorú követelményeknek kell megfelelniük. Minden kávébabot megvizsgálnak, amelyeket kizárólag tiszta, káros anyagtól mentes vízzel lehet főzni. Pörkölés után a szemeknek tökéletesen olajosnak kell lenniük.

Ezt követi az őrlés, amit annak megfelelően végeznek el, hogy eszpresszóhoz vagy latte-nak szánják a terméket. A speciality kávék ezért nemcsak drágábbak a hagyományos társaiknál, de sokkal ízletesebbek is, mert nagy odafigyeléssel végzett folyamatokon esnek át, mire a polcokra kerülnek. Kiemelkedő minőség, kiemelkedő ízvilág.

Back To Top