Webáruház

Szerteágazó ibs tünetegyüttes

Édesség, magas fehérjetartalommal
Édesség, magas fehérjetartalommal

Akinek valamilyen tartós egészségügyi problémája van, nem kérdés, hogy szeretne-e ismét egészséges lenni. Az azonban kérdés, hogy mit hajlandó megtenni ezért. És itt nem csak az anyagiakról van szó.

Korunk egyik viszonylag újonnan felfedezett betegsége az ibs, nagyon szerteágazó tüneteket produkál. Okozója nagy valószínűséggel a túlzott szénhidrátfogyasztás, azaz a ma termesztett gabonák megváltozott összetétele, vagy az ipari adalékanyagok nagy mennyisége, amely a kenyerekben és péksüteményekben megtalálható.

Nagyon érzékeny téma ez, hiszen még az ibs létrejöttének körülményei sem kellően körülhatároltak. A sütőiparnak és a gabonatermelőknek is megvannak a maga okai, de lehet, hogy kis változtatással sok embernek lehetne segíteni.

Sajnos a modernizáció nem mindig válik előnyünkre, de legalább akkor kellene változtatni, ha felismerjük önmagunkra vonatkoztatható káros hatásait. Talán akkor az ibs betegek száma is csökkenne. Egészen biztos, hogy megfelelő kutatásokkal javítani lehetne ezen a kellemetlen problémán, de addig is az egyén döntheti el, hogy mit eszik.

Back To Top