A76 barber shop
Szolgáltatás

Tanácsok szakállnövesztéshez egy népszerű barber shoptól

A76 barber shop
A76 barber shop

Jason Momoa, Chris Hemsworth, David Beckham, Ben Affleck. Mi a közös bennük? A szakáll. Kinek a hosszú, kinek a borosta vagy a körszakáll válik be, újra divat szakállat viselni nemcsak a tengeren túl, de itthon is. A szakállnövesztés odafigyelést igényel, a projekt kezdete előtt ajánlott egy hozzáértő segítségét kérni. Sokaknak segített már az A76 barber shop útmutatója. Személyesen, budapesti szalonjaik egyikében, vagy honlapjukon is megtalálhatók tippek, praktikák a szakállnövesztéshez. Mielőtt bárki belevág, érdemes célul kitűzni a kívánt hosszúságot.

Az arcszőrzet növekedése több tényező függvénye. Nemcsak a genetika és életkor, de a táplálkozás, az alvás és a testmozgás is befolyásolja a folyamatot. A férfiak arcán öt különböző területen (bajusz, pajesz, áll, arc, nyak) található szakáll. Ezeken a területeken mind különböző módon nőnek a szőrszálak. A kb. harmincezer szőrszál mindegyike eltérő gyorsaságban nő, másképp áll. Akad, amelyik az arcbőr felé kunkorodik, irritálva azt, ami gyakran viszketést okoz. Erre megoldás a szakállolaj használata.

Arcápolási rutin részeként az olaj hidratálja az arcbőrt, emellett puhítja a szőrszálakat, így kevésbé szúrnak. Elengedhetetlen a külön szakállra kifejlesztett sampon, mert a fejbőrre használt samponok tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek nem tesznek jót az arcbőrnek. A barber shop hetente kétszer tanácsolja a szakállmosást. Szintén ajánlott szakállbalzsamok beszerzése, amelyek közül a hölgyekből álló barber shop kifejezetten a shea vaj összetevőt tartalmazó termékeket ajánlja.

A shea vaj hidratál, puhít és regenerál. Van, aki hasraütés-szerűen vág bele a szakállnövesztésbe, és van, aki megfontoltan, arcformájának leginkább kedvező, előnyös formát kitűzve indul el a szakállnövesztés útján. Nem egy-két hetes procedúra a szakállnövesztés, a céltól függően hónapokig eltarthat. A barber shopok szakemberi készséggel állnak rendelkezése az arcformához legmegfelelőbb stílus kiválasztásához. A lényeg, hogy a viselő szeresse, és kényelmes legyen számára a viselet.

Back To Top