Szolgáltatás

Téli gumi csere egyszerűen és gyorsan

Téli gumi csere
Téli gumi csere

A mostani hideg ellenére, még mindig nagyon kevesen cserélik le időben a nyári abroncsot. Azonban, akik még mindig nyári gumikkal közlekednek, az életükkel is játszanak, hiszen a csúszós utakon könnyedén megcsúszhat egy nem megfelelő abronccsal az autó. A téli gumi csere akkor esedékes, hogyha a napi átlag hőmérséklet tartósan hét fok alatt marad. Ha ezt időben szeretnénk meghatározni, akkor körülbelül november elejétől-közepétől már érdemes a cserére időt szánni.

A defektjavító.hu weboldalon olyan szakemberekkel találkozhat, akik mindenben a segítségére lesznek a javítás vagy a téli gumi csere során. Ha mindenképpen szeretné megelőzni a baleseteket, akkor inkább a hőmérsékletet figyelje! Mindenkinek meg kell értenie, hogy a nyári abroncsokat nem a hideg időjáráshoz és a csúszós, jeges utakon való közlekedéshez tervezték. Az anyaga sajnos nem bírja a téli körülményeket. A téli gumi csere egyszerűen nem várhat, mivel balesetet is szenvedhet a csúszós utakon egy nyári változattal.

Ráadásul, ha jobban belegondol, akkor nemcsak a saját és a családja életét kockáztatja, de a többi autósét is. Legyen tekintettel a többi autósra is, amikor döntést hoz! A nyári gumi csere ideje pedig akkor következik be, amikor a napi átlag hőmérséklet plusz hét fok felett van. Ez általában az április eleji időszakot jelöli. A téli és nyári abroncsok cseréjének legfontosabb szempontjai közé tartozik, hogy optimális mértékű gumikat alkalmazzon, valamint a kerék legyen megfelelően kiegyensúlyozva.

Ha ezeket a szabályokat betartja, akkor nem fog probléma történni. A szakemberek azt mondják, hogy sajnos sokszor előfordul, hogy az ügyfelek nem ellenőrzik az abroncsok méretét. A nyári gumi csere alkalmával már lehet nagyobb méretű abroncsot választani. Azonban a téli változatoknál inkább egy mérettel kisebb gumit és nagyobb futófelületet érdemes használni, ami a fogyasztást is csökkenti és a biztonság is jobban érezhető. Természetesen a defektet is mindig ki kell javíttatni, nemcsak a nyári gumi csere folyamatára gondolni.

Back To Top