láb érszűkület tünetei
Webáruház

Tennivalók láb érszűkület tünetei esetén

Sajnos, Magyarország lakosságának jelentős hányada küszködik az érszűkület problémájával, ami egy nagyon súlyos egészségügyi gond, ráadásul szörnyű következményekkel járhat. Ugyanakkor tudni kell, hogy a láb érszűkület tünetei roppant hasogatóak, fájdalmasak, amelyek sétálás vagy gyaloglás közben jelentkeznek, általában az alsó végtagokban. Elmondható ugyanakkor, hogy mire ezeket a kínokat átéljük, vagyis a szimptómák érezhetővé válnak, addigra már a betegség előrehaladott állapotban van.

Nemcsak a fájdalom szerepel a láb érszűkület tünetei között, hanem a hideg végtagok, illetve a kékes elszíneződések is a lábfejen. A legjobb az volna, ha meg tudnánk előzni ezt a megbetegedést, ami elsősorban egészséges életmóddal, sok mozgással érhető el, de megtámogatható mofetta fürdővel is. Vannak vérkeringést fokozó gyógynövények, amelyek nagyon jók úgy prevenció szempontjából, mint a kezelés érdekében. A láb érszűkület tünetei tehát nem azt jelzik, hogy életünk végéig a problémával kell küszködnünk.

Bonyodalmas feladat a fekélyes láb gyógyítása

Sok hajlamosító tényező létezik, amelyek befolyásolják a fekélyek kialakulását, sok esetben meg is gyorsíthatják azt. Ha már megvan a baj, akkor a fekélyes láb gyógyítása a lehető leghatékonyabb módszerrel kell történjen. Súlyos esetben szakorvos segítsége szükséges, aki a legtöbbször gyógyszeres készítményeket ír fel a problémára, de még így is hosszú idő eltelik, mire a gond megoldódik. A mechanikai védelem szintén hatásos, ami rugalmas pólya vagy kompressziós harisnya viselését jelenti.

A gyógynövények ereje szintén bevethető annak érdekében, hogy fekélyes láb gyógyítása gyorsabb és sikeres legyen. Ehhez használhatjuk a kamillából és/vagy körömvirágból készített főzetet, illetve az aloe vera növény nedvét is, amit felvihetünk egy géplapra és a bőrre kenhetjük. Aztán jót tesz a kókusz- és a teafaolaj is, hiszen ezeket számos kultúrában használják a népi gyógyászatban. Ezeknek az alkalmazásánál figyelni kell arra, hogy pontosan betartsuk a használati utasításokat, mert csak így lehet tökéletesen eredményes a fekélyes láb gyógyítása.

Back To Top