lapos tetők szigetelése
Webáruház

Többféle módon történhet a lapos tetők szigetelése

A lapostetők olyan szerkezetek, amiknek a lejtése többnyire nem haladja meg a 4 fokot. Nagyjából mindegyik modell lejtése 7%-nál kisebb. A lapos tetők szigetelése az épületet felülről érő hatások elleni védelem miatt indokolt. A jól elvégzett szigetelésnek köszönhetően az sokkal jobban ellenáll majd a csapadékvíznek.
Manapság már a lapos tetők szigetelése egyet jelent a hőszigeteléssel is, így a lakásban megtermelt meleg nem fog olyan gyorsan kijutni a szabadba. Ennek köszönhetően kijelenthető, hogy egy gazdaságos megoldásról van szó, ami egy régebbi épületnél igenis fontos lehet.

A lapos tetők szigetelése a csapadék ellen már csak azért is fontos, hogy az épületben ne okozzon kárt a víz. Ugye a szigetelés milyensége, maga az építési procedúra többféle módon történhet, annak függvényében, hogy milyen lapostetőről van szó. A szerkezetek lehetnek egy- vagy kéthéjúak. Az egyhéjú szerkezetek rétegei közvetlenül egymásra épülnek, míg a kéthéjú szerkezetekben egy kiszellőztetett légréteg is van.
Ez alatt helyezkedik el a födém és a hőszigetelés, felette a csapadékvíz elleni szigetelés a tartószerkezetével együtt. Az egyhéjúak lehetnek fordított és egyenes rétegrendűek. Amikor egyenes rétegrendről van szó, a csapadékvíz elleni lapos tetők szigetelése a hőszigetelésre kerül. Míg a fordított rétegrendűnél hőszigetelés a csapadékvíz elleni szigetelésre kerül elhelyezésre.

Milyenek mostanság a régi lapostető szigetelés árak?

Mielőtt ugye kezdetét vehetné a munka, minden tulajdonos arra kíváncsi, hogy mennyibe is fog az egész projekt kerülni, a régi lapostető szigetelés árak milyenek? Ugye minden attól függ, hogy milyen lapostetőről van szó, az milyen állapotban van, illetve miféle szigetelést szeretné az ember.
Ha például a csapadékvíz szigetelés alatt is és felett is lesz majd egy hőszigetelő réteg, akkor a régi lapostető szigetelés árak magasabbak a megszokottnál, hiszen több alapanyagra van szükség. Azonban ez csak ritka esetben fordul elő. Az is kihathat a végső árra, hogy a lapostető járható vagy nem járható lesz-e.

 

Back To Top