ingyenes képek
Szolgáltatás

Valóban léteznek ingyenes képek?

ingyenes képek
Ingyenes képek

Amikor egy weboldal blogbejegyzéseit olvassa az ember, szinte biztosan találkozik a szöveg mellett valamilyen illusztrációval is. Azt gondolhatja az olvasó, hogy ezek ingyenes képek, hiszen csupán az oldal izgalmasabbá tételének érdekében használják, ez azonban általában nem így van.

A honlap szerkesztői legtöbbször stock fotókat használnak, amikért havidíjat fizetnek vagy megvásárolják őket egy nagyobb összegért. Amennyiben mégis teljes eredetiségre törekednek, akkor egy profi fotós felbérlése a megoldás, persze ezért is fizetni kell.

Ha valaki azt állítja, hogy az internet tele van ingyenes képek sokaságával, amelyek bármikor, bárki által felhasználhatóak, valószínűleg nincs tisztában a lehetséges következményekkel, hiszen ez lopásnak minősül. Ezeket a bérelhető vagy megvásárolható képeket sem mindegy, hogy miként használjuk fel.

Nagyrészt szerkesztői, kevésbé kereskedelmi célokra szánt képekről van szó. Míg az első kategória színesebbé teszi a blogot, addig a második hirdetések részeként alkalmazható.

Back To Top