vasalótalp tisztítása
Szolgáltatás

Vasalótalp tisztítása házi módszerekkel

vasalótalp tisztítása
Vasalótalp tisztítása

Vannak olyan ruhadarabok, amelyeknél egyszerűen nem lehet elkerülni a vasalást, ráadásul a vasaló talpa gyakran szorul tisztításra. A munkánk sikeressége, a ruháink épsége a tét, mert ha nem történik meg a vasalótalp tisztítása, az eredmény megközelítőleg sem lesz kifogástalan. Azért fontos elvégezni ezt a feladatot, mert ha valamilyen szennyeződés kerül a vasaló talpára, esetleg megsérül a felület, könnyen ráégnek a textilszálak. Nem elég, hogy nehezebbé válik így a vasalás, de a sérült talp sem csúszik könnyen, az égésnyomok foltot hagyhatnak a ruhákon.

Arra figyeljünk, hogy a vasalótalp tisztítása soha ne történjen éles eszközök vagy dörzsölő szivacsok használatával, mert azok felsérthetik a felületét! Egy ecetbe mártott pamut ronggyal a kisebb szennyeződéseket el lehet távolítani, a frisseket pedig vattakorongra szórt sóval tudjuk eltüntetni. A házi praktikák sora itt még nem ért véget, hiszen a vasalótalp tisztítása lehetséges szódabikarbónával és fogkrémmel is. Viszont a vasaló belsejének tisztítása szintén fontos.

Karc eltávolítás egyszerű módszerrel

A használati tárgyakon lévő karcok, mint a mobiltelefon, porcelán, lakkcipő, bőr ülőgarnitúra, sokat elvesznek az adott darab esztétikájából. Nem kell ilyenkor kicserélni ezeket a tárgyakat, a karc eltávolítás ugyanis megadja a tökéletes eredményt. Ehhez használhatunk fogkrémet, mert az üvegen, a fán, a kerámián vagy a bőrön lévő karcok hatékonyan eltüntethetőek ennek az anyagnak az alkalmazásával. A fém szaniterek esetében szintén eredményes lehet a fogkrémmel történő kezelés. Ugyanakkor, egyéb eszközöket is bevethetünk a karc eltávolítás céljából.

A kerámia tányérok például újra szép fényesek lesznek, ha súrolóport használunk a karcmentesítésükre. A lakkcipő megkarcolódott felületét csak vazelinnel kell bekenni egy fültisztító pálcikával és a karcnak nyoma sem lesz. A bőr ülőgarnitúrák karcmentesítése történhet baba- vagy növényi olajjal. Egy fél dióbél csodákra képes a fa bútorok esetében, tehát a karc eltávolítás nagyon könnyű. Addig dörzsöljük a dióbéllel a megkarcolt felületet, amíg a barázdák feltöltődnek a dió húsával és olajával.

Back To Top