Webáruház

Zabkorpa az egészséges ételek előállításához

A zabkorpa egészséges és finom is

A zabot sokáig csak takarmánynövényként ismerték, illetve termesztették, főleg a lovak táplálására használták. Azonban ez a növény napjainkban már jó ideje az egészséges táplálkozás részét képezi. A zabliszt és a zabpehely számos finom és főleg pozitív élettani hatással járó étel és sütemény alapanyaga, de ma már a zabkorpa is sok konyhában előfordul.

Ez utóbbi a gabonaszemek héja, ami egy igen gazdag rostforrás, ezért ezt is egyre többféle módon próbálják beépíteni a helyes táplálkozásra törekvők. Joghurtokba, müzlikbe és főzelékekbe is keverik, valamint a kenyerekbe és egyéb pékárukba is szoktak kisebb-nagyobb zabkorpa mennyiséget tenni.

Tudni kell róla, hogy nemcsak rostban gazdag, hanem zsírsavakat, fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat is jelentős mértékben tartalmaz, ezért fontos szerepet játszik a gyomor és a bél nyálkahártyájának egészségmegőrzésében, valamint a zsírok és a szénhidrátok felszívódásának meggátolásában is. A zabkorpa cukorbetegek és fogyókúrázók által is nyugodtan fogyasztható, illetve a szív- és érrendszeri betegeknek is érdemes mindennapos étekké előléptetni, mert kedvezően hat a tüneteikre és még a magas vérnyomást is csökkentheti.

1 kilogramm zabkorpa mindössze 700 Forintba kerül, így bárki megengedheti magának ezen egészséges élelmiszer használatát a konyhában és ha tanácsra lenne szüksége, hogy miként készítse el, akkor a bulkshop.hu webáruházban nemcsak rendelési lehetőséget talál, hanem receptet is, ami alapján előállíthatja az első zabkorpa hozzáadásával készült ételt. Ha pedig átesik a tűzkeresztségen, akkor már nyugodtan kísérletezhet vele.

Back To Top