Szolgáltatás

A zúzódás kezelése saját kezűleg

Zúzódás kezelése

A legtöbben biztosan tapasztalták már azt, hogy milyen könnyen lehet sérüléseket szerezni még akkor is, amikor az ember nagyon vigyáz, hogy elkerülje. Egy-egy rosszul megtett mozdulat, a végtagok megütése kínzó fájdalmak kialakulását eredményezheti. A zúzódás kezelése felgyorsítása érdekében számos olyan készítmény kapható, amelyek segítségével könnyedén orvosolható a probléma. A duzzadt, kékes-lilás színben „pompázó”, kisebb vagy nagyobb foltok a test bármelyik részén jelentkezhetnek.

A kellemetlen és fájdalmas zúzódás kezelése manapság már rutinfeladatnak tekinthető, amelyet az ember akár az otthonában is egyszerűen elvégezhet. Vannak azonban olyan esetek, amikor az ütés során az izmok a vártnál jobban roncsolódtak, ilyenkor ezek a termékek nem bizonyulnak elegendőnek, illetve a fájdalom is sokkal intenzívebb. Szerencsére, ez azért nem annyira gyakori, viszont az ilyen helyzetben azonnal orvoshoz kell fordulni az esetleges komplikációk elkerülése végett.

A kisebb kiterjedésű foltok könnyebb sérülésekre utalnak, amelyeket pihentetéssel és kenegetéssel orvosolni lehet. A zúzódás kezelése időt igényel, érdemes is azt rászánni, ugyanis fontos, hogy megfelelő ápolásban részesülhessen. Előfordulhat az is, hogy az ember nem tulajdonít elég jelentőséget a testén található lila foltnak, a későbbiekben pedig azon veszi észre magát, hogy a fájdalom már az egész végtagjában jelentkezik. Esztétikai szempontból is zavaró lehet, főként ha olyan helyen üti fel a fejét, ami nincs a ruha takarásában.

A zúzódás kezelése tehát könnyedén lebonyolítható a különféle gélek, krémek, kenőcsök rendszeres alkalmazásával, amelyek a bőrbe szívódva fejtik ki jótékony hatásukat. A készítményt az adott pontra kell kenni, majd az ujjakkal jól bemasszírozni azt a bőrbe, amely rövid időn belül beszívódik. Segítenek a fájdalom enyhítésében, a lila foltok eltüntetésében, a vérkeringés feljavításában, emellett pedig melegítő hatásuknak köszönhetően sokkal rugalmasabbá, ellenállóbbá teszik az izmokat, így felgyorsul a regenerálódás folyamata.

Back To Top