Csicseriborsó

Csicseriborsó

A zöldségek és a gyümölcsök fogyasztása igen lényeges minden korban, hiszen a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat külső forrásból kell biztosítani. A csicseriborsó a Földközi-tenger vidékéről és a Közel-Keletről származik. A különleges finomság hazánkban is elérhető, amit elsősorban salátákban alkalmaznak. Az ismert humusz is csicseriborsóból készül, amit Görögországban, valamint az arab országokban többféle ételbe is beletesznek. A speciális borsót a Földközi-tenger vidékén garbanzo babnak nevezik.

A sárgás színű borsó rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, továbbá 100 gramm garbanzo bab elfogyasztása, a napi káliumbevitelt is fedezi. Kutatások bizonyítják, hogy a csicseriborsó csökkenti a diabéteszben szenvedők vércukorszintjét. Ahhoz, hogy a szervezet inzulinválasza egészséges legyen, a cukor anyagcserének is megfelelően kell működnie. Akinél ez nem játszódik le, annál előbb-utóbb cukorbetegség alakul ki. A csicseriborsó vasat és cinket is tartalmaz, amelyek megszépítik a bőrt.

Print Friendly, PDF & Email