Ételek

Neked melyik a kedvenc gluténmentes recepted?

Az élet nem áll meg, ha kiderül, hogy többé nem fogyaszthatsz csak gluténmentes ételeket. Egyszerűen csak arról van szó, hogy bizonyos dolgokon változtatnod kell, ami néha persze nehéz, hiszen fel kell adnod a megszokottat, a rutinszerűt valamiért, ami teljesen új és ismeretlen. Legalábbis a konyhában valami teljesen új fejezet következik, ugyanis már nem használhatsz bármilyen összetételű alapanyagokat, csakis olyanokat, amelyek nem tartalmazzák a gluténnak nevezett fehérjét.

Ne ijedj meg, mert a gluténérzékenység mellett, továbbra is lehet igazán jókat enni! Nyilván ez együtt jár azzal, hogy a régi receptes könyveket elpakolod és igyekszel minél több olyat beszerezni, ami kimondottan azoknak készült, akik ezzel a betegséggel küszködnek. Persze ez valamivel drágább és talán időigényesebb megoldás erre. Ennél azért létezik jóval egyszerűbb is, ami csupán internetkapcsolatot igényel. A schaer.com internetes felületen ugyanis számtalan gluténmentes étel receptjét találhatod meg.…

Tovább
Ételek

Könnyed és nagyszerű kevert süti receptek

Nem feltétlenül a legnehezebben elkészíthető sütemények a legfinomabbak. Gyakran azokkal lehet leginkább levenni a vendégeinket a lábukról, amelyek könnyen, rövid idő alatt elkészülnek. A kevert süti receptek hihetetlenül egyszerűek, mégis olyanokat készíthetünk a segítségükkel, amelyeknek „még” van ízük.

Akár a kezdő szakácsok vagy háziasszonyok is könnyen megbirkóznak ezekkel, hiszen nincs semmi titkos összetevő vagy csavar bennük, amit ha nem ismerünk, akkor nem sikerül. Követve a kevert süti receptek utasításait, a jó végeredményben biztosak lehetünk.…

Tovább
Ételek

Füstölt kolbász nagyapáink receptje szerint

Szereti a régi, hamisítatlan magyar ízeket? A füstölt kolbász a legkedveltebb hazai ételek közé tartozik – ha reggeliről, vacsoráról van szó – de az üzletekben már csak elvétve kapható a hagyományos eljárással készült, házias változata.

Többféle módon készülnek, így érdemes tisztában lenni vele, hogy milyet emel le a polcról. Az adalékanyagokkal készült bolti kolbász íze teljesen más, mint a hagyományos parasztkolbászé. A Tóalmási azért jó választás, mert bár nagyüzemben készül, de kizárólag hagyományos eljárással, kőfüstölőben, nagyapáink receptje szerint. Egy reggeli, egy útravalónak csomagolt szendvics koronája lehet a finom füstölt kolbász.

Tovább
Back To Top