Szolgáltatás

A házimozi processzor kiváló hangminőséget produkál

Házimozi processzor

Az otthoni szórakozás és hasznos időtöltés egyik fő eleme a televízió és a zenehallgatás. Ezen két tényezők együttes használata adja a házimozi élményt, ami a vizuális élmény fokozása az audió élménnyel. Minden technikai berendezésnek, ami a kényelmünket és szórakoztatásunkat szolgálja, van egy meghatározott funkciója, ami hozzájárul a tökélete hangélményhez. A házimozi processzor funkciója, hogy a megszólaltatni kívánt jel minél tisztább dekódolását és továbbítását elvégezze. Mivel ez egy különálló eszköz, ami saját áramforrással üzemel, így a készülék elektromos áramkörét nem szennyezi a végerősítő transzformátorának elektromágneses mezeje.

A házimozi processzor segítségével így jobb térhatást és több részletet kapunk ezen rendszer hangfalaiból. A házimozi processzor akár 8 audiocsatorna vezérlésére is képes eszköz, stúdióminőségű hangot állít elő, amit aztán a megfelelő házimozi erősítő tesz ki a hangfalakra, vagyis szólaltatja meg azokat a tökéletesen generált hangokkal, amelyek aztán a minőségi szórakoztatásunkat hivatottak szolgálni.

A házimozi rendszerek hallatán, elsősorban az 5.1 hangfal szett jut eszünkbe, hiszen ez a hat hangfal biztosítja a körkörös hangélményt. Viszont, a több hangfalas vagyis a többcsatornás hangformátumok mára már sokat fejlődtek. A Dolby Atmos házimozi rendszer lényege, hogy a fejlett hangformátumának köszönhetően, a magassági háttérsugárzók szórását fokozva, a nézők még dúsabb hangzást éljenek meg, így még közelebb kerülve az adott cselekményhez.

Ez egyformán igaz a filmek, a koncertek és videojátékok hangminőségére is. Tehát, a Dolby Atmos házimozi egy sokkal inkább élethű szórakozást biztosít. A már jól ismert Dolby Digital vagy DTS audio formátumokhoz képest, a Dolby Atmos házimozi rendszer részletesebb és egybefüggőbb hangmezőt képes leadni, így nem titok, hogy számos mozifilm és televízió műsor is ilyen hangformátumban kerül gyártásra. Ehhez azonban mindenképpen szükség lesz, egy minőségi házimozi rendszerre is. Ha bizonytalan, kérjen segítséget a profiktól!

Back To Top