utcai napelemes kandeláber
Szolgáltatás

Mennyire újrahasznosítható az utcai napelemes kandeláber?

A világ, aminek van szerencsénk a lakói lenni, tele van csodával. A tudomány eddig soha nem tapasztalt szárnyalásának köszönhetően, egyre jobban megértjük a környezetünk mögött álló bonyolult erők működését, így a Naprendszer középpontjában lévő hatalmas erőforrást is könnyebben aknázhatjuk ki.
A naperőmű működési elve, a szóban forgó égitest nukleáris folyamatain alapszik. Az erőműveknek több fajtája is ismeretes, ugyanis nemcsak a napfényt és hőt, de a víz és a szél energiáját is a javunkra fordíthatjuk.

A technika a legtöbb embernek a végtelen, ingyenes energiát juttatja az eszébe és nem véletlenül. Ha az erőmű elkészült, valóban költségmentes a működése, az áram pedig, amit termel, az egész háztartás igényeit kielégítheti.

A napelemek által begyűjtött és elraktározott energiának köszönhetően, nemcsak a fűtés, de a meleg víz előállítása és az elektromos áramszolgáltatás kérdése is megoldható. Persze a naperőmű kivitelezése nem olcsó, viszont a jó hír az, hogy a közeljövőben az árak is biztosan barátibb formát öltenek. Így egy utcai napelemes kandeláber telepítése sem kell álom maradjon.

Környezetbarát megoldás az utcai napelemes kandeláber

Egy fenntartható világítási rendszernek az újrahasznosíthatóságon kell alapulnia. Az autonóm és önellátó utcai napelemes kandeláber tiszta, természetes és megújuló energiát használ. De mi történik, ha eljön az idő a cseréjére? Az AM TECHNIK úgy felel meg a napelemes megoldások újrahasznosításának kihívásaira, hogy egyrészt páratlan élettartamú közvilágítási lámpákat gyárt.

Másrészt pedig, az újrahasznosítást megkönnyíti az alkatrészek szétszerelésével, amiket úgy terveztek, hogy energiaigényes beavatkozás nélkül eltávolíthatóak és újra felhasználhatóak legyenek. A cég közvetlenül az újrahasznosításban érdekelt szereplőkkel együttműködve gondoskodik arról, hogy az utcai napelemes kandeláberek minden alkatrésze újrahasznosításra kerüljön, beleértve a csomagolást és a hulladékot is.

A napelem egy nagyon hosszú élettartamú berendezés. A 25 éves használat után, továbbra is a kezdeti teljesítményének legalább 80%-át termeli. Ráadásul a jelenlegi újrahasznosítási technikák lehetővé teszik a napelemek átlagosan 96%-os visszanyerését.

Súlyát tekintve, egy fotovoltaikus panel 70% üvegből, 10% műanyagból, 8% alumíniumból és 5% szilíciumból áll. Tudjuk, hogyan lehet tökéletesen újrahasznosítani az üveget és az alumíniumot, ezek ismételten felhasználhatóak. A műanyagok szintén idesorolhatóak. Ami a szilíciumot illeti, ígéretes tanulmányok folynak annak érdekében, hogy ez is újra felhasználhatóvá váljon.

Az akkumulátorokra váró kihívások

Az AM TECHNIK napelemes megoldásoknak élettartama páratlan. Ez különösen igaz a napközben termelt napenergia tárolásáért felelős akkumulátorra. A vállalkozás által használt akkumulátorok még a legszélsőségesebb hőmérsékleteknek is ellenállnak és szabadalmaztatott technológiák támogatják az élettartam maximalizálását. Az akkumulátorok technológiája kiváló újrahasznosíthatóságot tesz lehetővé. A használat végén, a fémeket kivonják belőlük, akár 98%-ban visszanyerik és később új anyagok, például rozsdamentes acél gyártásához használják.

Ha utcai napelemes kandeláber érdekli, forduljon a cég szakértőihez! Ők meghatározzák az igényeit és minden szükséges információt megadnak, hogy kiválaszthassa a legjobb megoldást, illetve az igényeinek és követelményeinek leginkább megfelelő rendszert. Az AM TECHNIK teljeskörű szolgáltatásokat kínál a napelemes közvilágítás kiépítéséhez.

Főbb előnyeik a rugalmasság, a gyorsaság és a szakértelem. Csapatuk segít az elvárások meghatározásától kezdve, a koncepción át a telepítésig és a karbantartásig. Biztosítják a projektek optimalizálását az energiahatékonyság és a szabványoknak való megfelelés érdekében. Értékesítés utáni szolgáltatásuk mellett, minden kérdésére válaszolnak és szakértői támogatást nyújtanak.

Az általuk készült lámpák kiváló hatékonyságot és nagyon jó élettartamot biztosítanak. Az optimális használati időn túlmenően, a kialakításuk lehetővé teszi, hogy 95%-os újrahasznosíthatósági arányt mutassanak.

Back To Top