progeszteron szint
Webáruház

Rossz az alacsony progeszteron szint

Sajnos, egyre több magyar pár küzd a gyermektelenség problémájával, ezért számtalan kezelésen esnek át, egyesek sikerrel, mások nem. A gyermekáldás elmaradásának egyik oka lehet az alacsony progeszteron szint, vagyis az ösztrogéndominancia.

Ez az állapot több egészségügyi problémát okozhat, amelyek között elsőként említendő a meddőség, illetve a vetélés, a szabálytalan menstruáció, pecsételő vérzés, súlygyarapodás, csökkent libidó, a fejfájás, migrén, szédülés.

Tehát nagyon kellemetlen az alacsony progeszteron szint, de ez enyhíthető természetes úton belsőleg és külsőleg egyaránt. Vannak krémek, gyógynövény kivonatok kiváló, természetes hatóanyagokkal, amelyek nagy segítséget jelentenek a probléma megoldásában.

Ugyanakkor léteznek kiváló progeszteron tartalmú ételek is, valamint antiösztrogén élelmiszerek. Továbbá, nagyon fontos az életmódunk is, az egészséges testsúly, a stresszmentesség, a sportolás. Megfelelő progeszteron szint szükséges a hormonális egyensúly elérése érdekében, amit természetes úton is elérhetünk.

Back To Top