Szolgáltatás

A fehérborok jótékony hatása

Fehérborok, fehér szőlőből
Fehérborok, fehér szőlőből

Azok, akik kimondottan szeretik a különleges italokat, bőséggel vállogathatnak a hazai termékek közül. Vörös és fehérborok hatalmas választéka áll a rendelkezésükre, amelyek nemcsak hangulatos ételekhez, de romantikus alkalmakhoz és bulizós éjszakákhoz is megfelelnek.

Sok szakértő tartja, hogy naponta egy pohárka vörösbor jó vérképző hatással bír a szervezetre és egészséges. Ugyanez lehet igaz a fehérborok esetében is, bár itt nem kimondott a vérképzésen van a hangsúly. Egy finom, ízletes bor egy kis szódavízzel felhígítva, szinte még üdítőnek is kiváló, de azért az alkoholfoka megmarad és ezért figyelni kell, amikor isszuk. A magyar konyha specialitásai, a nehéz és zsíros ételek mellé is ajánlják a fogyasztását.

Az ezeket kísérő italok, mint amilyenek a fehérborok is, olyan bőségesen tele vannak antioxidánsokkal, hogy azok megkönnyítik az emésztést és lekötik a szabadgyököknek nevezett, károsan hatható elemeket. Akinek természetes, hogy legurít egy pohárka savanykás bort a pörkölt mellé, az tudja, hogy mennyivel jobban csúszik az ízletes étel.

Back To Top