kockázatelemzés
Szolgáltatás

A szervezetek kockázatértékelésének folyamata

kockázatelemzés
Kockázatelemzés

A vállalati alkalmazottak munkakörülményeinek értékelése egy speciális szervezet bevonásával történik. A kockázatelemzés a veszélyes és káros tényezők azonosítása érdekében szükséges a munkahelyeken. Az értékelés eredményei alapján történik meg a munkakörülmények optimális, megengedhető, káros és veszélyes csoportokba történő besorolása.

Amint azt az ügyfelekkel való kapcsolattartás gyakorlata mutatja, kevés ember tud a speciális kockázatelemzésről. Még azok közül is, akik már hallottak erről az eljárásról, a legtöbben úgy vélik, hogy ez csak a káros és veszélyes iparágakra vonatkozik, és nem azokra a vállalatokra, amelyek alkalmazottai irodában dolgoznak. Ez azonban nem így van.

A törvény szerint, az értékelést mindenkinek el kell végeztetni, akinek alkalmazottja van. Hogy azok káros vagy veszélyes körülmények között dolgoznak-e vagy sem, az nem számít. Ha a vállalatnak nincs ideje a kockázatelemzés megvalósítására az előírt határidőn belül, vagy megsérti a speciális értékelések elvégzésére vonatkozó eljárást, bírságot szabnak ki rá.

Back To Top