Szolgáltatás

A vércukorszint mérő fontosabb jellemzői

Vércukorszint mérő
Vércukorszint mérő

A diabetes bármely típusában szenvedőknek szükségük van arra, hogy naponta akár többször is ellenőrizni tudják a vércukorszintjüket. A hordozható vércukorszint mérő alkalmazásával ezt könnyen megtehetik. Így a kapott értékek alapján mindig tudják, hogy mi a teendő. Ha túl nagy értéket jelez a műszer, akkor az étrend változtatására, több mozgásra és vércukorszint csökkentő gyógyszerekre van szükségük. Ha viszont a vércukorszint mérő túl alacsony értéket mutat, akkor szükség lesz a szénhidrát bevitelre.

Egy ilyen mérőműszer tehát igen fontos a betegek számára, hiszen ezzel könnyen elvégezhetik a vércukorszint pillanatnyi állapotának felmérését. A vércukorszint mérő bárki számára beszerezhető. Hozzá lehet jutni minden olyan szaküzletben, ahol orvosi eszközöket, és diagnosztikai mérőműszereket forgalmaznak. Ilyen üzlet minden nagyobb városban található. De, ha nem akar utazni, akkor az internetes is megrendelheti a szükséges mérőműszert. Az Értéksziget.hu webáruház oldalán többféle készülék is található. Azonban néhány dolgot jó tudni ezekről a készülékekről. A mérések elvégzéséhez vér kell. Az ujjbegy megszúrásához speciális tűre van szükség, amit többnyire tartalmaz is a csomag. Ugyanakkor szükségünk lesz még tesztcsíkokra is, amelyre a vért kenjük.

Ezt a tesztcsíkot kell behelyezni a vércukorszint mérőbe, amely aztán pillanatok alatt elvégzi az analízist, és a digitális képernyőn megjeleníti az értékeket. A vásárlás előtt meg kell nézni, hogy a tesztcsíkok milyen árban szerezhetők be. Gyakran kezdőcsomag tartalmaz néhány tesztcsíkot is, de később külön kell gondoskodni a megvásárlásáról. Előfordulhat, hogy a vércukorszint mérőt olcsón meg tudjuk vásárolni, de a vele kompatibilis tesztcsík igen drága. Ilyenkor érdemesebb inkább olyan készüléket választani, amelyhez olcsóbb tesztcsíkok vásárolhatók, még akkor is, ha maga a mérőműszer drágább. Arra elég egyszer kiadni a pénzt, de tesztcsíkot gyakran kell venni.

A készülék mérete is fontos lehet. Igaz, hogy egy kisebb vércukorszint mérőt könnyebben magunkkal vihetünk bárhová. De az apró gombokkal nehezebb bánni. Ez főleg az idősebbek számára lehet kihívás, akik már gyengébben látnak. Van olyan vércukorszint mérő is, amely hangjelzéssel irányítja a betegeket, valamint az mérés után kapott értéket is hangosan kimondja. Így ez remek megoldás lehet a gyengén látók számára. Az sem árt, ha van a képernyőnek háttérvilágítása is, hiszen így este a sötétben is elvégezhető a mérés. Valamint sok vércukorszint mérő képes rögzíteni az utolsó néhány mérési adatot, ami később letölthető a számítógépre.

Back To Top