Szolgáltatás

Félig nevelt őszibarack

Őszibarack

Mindenki jól tudja, hogy a fák növekedése nem látványos egyik hónapról a másikra. Ha pedig termést is vár tőle az ember, akkor bizony minden hét számít. Ezért szokták a koros konténeres őszibarack csemetéket elsőként elkapkodni a kertészetekből, hiszen így egy félig felnevelt kis fát kapnak, amely hamarabb fordul termőre, mint a néhány ágacskából álló csemete.

Szerencsére, egyre több kertészetben vállalják azt, hogy ilyen nagyra nevelik a fákat, s így értékesítik. Ezzel tulajdonképpen már az ültetést követő évben akár termést is várhat az őszibarack fájától. Hazánkban rengeteg fajta él meg, úgyhogy a típusokat illetően a bőség zavarával küszködik az ember.

Ezért kell alaposan utánanéznie, hogy melyik őszibarack csemete lesz majd az, amire időt és energiát áldoz, hogy az majd megjutalmazza a termésével. Ha nektarint szeretne, akkor is az őszibarack címszó alatt keresse, hiszen csak ritkán különítik el a kertészetekben a kettőt. Válogasson kedvére, és vásároljon koros konténeres barackot a kertjébe.

Back To Top