Szolgáltatás

Fontos a cégvezetők felelősségbiztosítása

Cégvezetők felelősségbiztosítása

A hatályban lévő Polgári törvénykönyv szerint, a cégek által okozott anyagi károk megtérítését az adott cég felelős beosztásban lévő vezetőinek vagyona fedezi. A cégvezetők felelősségbiztosítása ezt igyekszik kiváltani. Így a cégvezetők tulajdona biztonságban lesz. Ha bármilyen anyagi kárt okoz a cég egy harmadik félnek, akkor nem a cég vezető alkalmazottai kell megtérítsék a kárt, hanem fizet a biztosító.

Ez igen kényelmes megoldásnak számít, hiszen gyakran a cégvezetők és más felelős beosztásban lévő személyek nem is tehetnek arról, hogy a vállalatuk kárt okozott valakinek, mégis ők fizetnék meg az árát. A cégvezetők felelősségbiztosítása azért is előnyös, mert az örökösök és a jogutódok is védve vannak ezáltal.

Ugyanis a biztosító akkor is fizet, ha csak évek múlva derül fény az okozott károkra vagy a felelősökre. Persze csak abban az esetben fizet a biztosító, ha a károkozás időpontjában már meg volt kötve a cégvezetők felelősségbiztosítása. Nagyon fontos tehát, hogy minden cégvezető rendelkezzen ilyen biztosítással.

Back To Top