kandalló ár
Webáruház

Hol tájékozódhatunk az aktuális kandalló árakról?

A kályha híres a funkcionalitásáról és a szépségéről. Bárki telepíthet ilyen eszközt az otthonába. Manapság a piacon a kandalló ár nagyfokú változatosságot mutat. A készülék költségei az egészen olcsótól a legdrágábbakig terjedhetnek. Ahhoz, hogy a fűtőtest hatékonyan szolgálja a célját, a megfelelő modellt kell kiválasztania. Ettől függ, hogy a házunk a hideg évszakban minőségileg fűtött és tűzvédelmi szempontból biztonságos lesz-e. A tűztér leggyakoribb alapanyaga az öntöttvas és az acél.

Az ezekből az anyagokból készült modellek működése azonos. A különbség a kialakításában és a hőkapacitásban rejlik. Az öntöttvas kandallók lassan melegednek fel, de aztán fokozatosan adják le a hőt. Egy ilyen nehéz szerkezet telepítéséhez előzetesen erős alapot kell készíteni. Egyébként nem különböznek az acél tűzhelyektől. Igaz, hogy az öntöttvas kandalló ár magasabb, mint az acél megoldásoké. Viszont az árért cserébe magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállást és nagyfokú tartósságot kapunk.

Modern kandallóbetéttel a hangulatos kialakításért

A korszerű fűtőtestek a belsőépítészet stílusos darabjai és egyben hatékony hőforrások is. Az anyagok és a gyártási technológia ma már lehetővé teszi, hogy bármelyik otthonban megbízható, tartós, szép és modern kandallóbetét legyen. Ezeknek a hatásfoka 85 % is lehet, üvegtisztító funkcióval vannak ellátva, könnyen tisztíthatóak és szabályozható a tüzelés intenzitása, ezáltal a helyiség hőmérséklete.

Ami a modern kandallóbetétek kialakítását illeti, minden a lakástulajdonos vagy a kandalló tervezésével megbízott tervező képzeletétől függ. Többféle szín, anyag és kivitel áll rendelkezésre és a tűztér különbözőképpen nézhet ki attól függően, hogy hol szeretnénk elhelyezni. A modern kialakítású kályha elhelyezhető egy sarokban vagy a fal közepén. A benne lévő tűz egyetlen vagy két, 90 fokos szögben elhelyezett üvegajtón keresztül is látható. Választhatunk modern kandallóbetétet 3 átlátszó oldallal is. Ilyenkor az élő tűz a szoba minden sarkából látható lesz.

Back To Top