Webáruház

Kókuszcukor – érdemes használni!

Kókuszcukor

Az egészséges táplálkozás, szerencsére, napjainkban egyre inkább teret nyer. A háziasszonyok úgy próbálják kialakítani a mindennapi étkezéseket, hogy azok elsősorban finomak, de ugyanakkor táplálóak legyenek és semmi esetre se ártsanak a családtagok egészségének.

Fehér kristálycukor helyett, inkább a kókuszcukor az, amit érdemes használni. Bár hazánkban csak néhány éve ismerjük a kókuszvirág-cukrot, amit Ázsiában már nagyon régóta fogyasztanak.

Hagyományos módon gyűjtik be a kókuszpálma még nem kinyílt virágzatát, ezeken vágást ejtenek és az így kifolyó édes lét begyűjtik, majd kíméletes hőfokon szárítják, hogy a benne megtalálható értékes ásványi anyagok és vitaminok egy cseppet se károsodjanak. A kókuszcukor magas magnézium-, cink-, vas-, káliumtartalommal rendelkezik, valamint gazdagon megtalálható benne a B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamin.

Egy teljes mértékben szerves, fehérítetlen, szűretlen, természetes édesítőszerről beszélünk, ami kiválóan használható torták, sütemények, teák, kávék és egyéb édességek ízesítésére. Az íze rendkívül kellemes és igazán egészséges is a kókuszcukor. A hagyományoshoz hasonlóan, remekül karamellizálható.

Alacsony a glikémiás indexe is, úgyhogy a kókuszcukor, a lassúbb felszívódása és az értékes anyagai révén, a természetes és egészséges táplálkozásnak kiváló alapanyaga lehet. 1900 forintos kilónkénti áron vásárolható kókuszcukor a bulkshop.hu webáruházban. Innen érdemes beszereznie, mert a házhozszállítás is gyorsan megtörténik a rendelés után.

Back To Top