Szolgáltatás

Webáruház startup fogalma és jellemzői

Webáruház startup

Sokaknak nem tiszta, hogy mi is az a startup, ugyanis a különböző definíciók egy-egy árnyalattal másképp fogalmazzák meg a mibenlétét. Ha minél pontosabban szeretnénk megfogalmazni, akkor azt mondhatnánk, hogy olyan innovatív vállalkozások tartoznak ide, amelyek nagy növekedési pályát írnak le.

Tehát egy webáruház startup olyan új, esetleg szokatlan megoldásokat kell kínáljon, amire eddig nem igen volt példa. Ez érthető nem csupán a termékeire vagy a szolgáltatásaira, hanem a cég felépítésére, működésére is. Ugyanakkor sokan összemossák a fogalmat az új vállalkozásokkal, azonban ez nem helytálló, mert egy régi vállalat is lehet újító és mutathat kiugró növekedési görbét.

Például a Google vagy a Prezi is startupként van elkönyvelve, így azon elgondolás, hogy egy új webáruház startup is, nem egészen fedi a valóságot. Továbbá, az is félreértéseket szül, hogy a legtöbb ilyen jellegű szervezet az IT világából kerül ki, ezért sokszor azt feltételezik, hogy ez a kettő együtt jár. Pedig ez egyáltalán nem alapfeltétel.

Back To Top