tömörfa bútor
Egyéb

A tömörfa bútor megfelelő kezelése

Az áruházakban sétálva rengeteg tisztítószert találunk, mégis sokszor nem tudjuk, hogy melyik számunkra a legalkalmasabb. Ha tömörfa bútor van a házban, akkor nem elégedhetünk meg a hagyományos nedves szivacs megoldással, akkor sem, ha az pácolt vagy kezeletlen felületű.

Bár ilyen esetekben is fontos a szennyeződés megfelelő eltávolítása, ez mégsem elegendő, mivel ezeket a felületeket továbbra is táplálni kell, ha nem akarjuk, hogy veszítsenek a fényükből.

Régi trükk lehet a lenmagolaj és só keverékkel átdörzsölni egy gyapjúszövettel, így ápolva a fának a felületét. Amennyiben a bútor lakkozott, akkor előbb vagy utóbb szükségünk lehet méhviaszra.

Ezt egy ronggyal tudjuk egyenletesen felvinni, majd élvezhetjük az utána megmaradó finom illatot is. Mindig kerüljük el az aceton tartalmú vegyületeket és súrolószerekkel se essünk neki a tömörfa bútornak! Az alkoholt szintén nem szereti, így érdemes elkerülni, hogy érintkezzenek egymással. A tömörfa bútor a drágább kategóriát képviseli, így bánjunk ehhez méltón vele!

Back To Top