hisztamin intolerancia
Webáruház

Miként kezelhető a hisztamin intolerancia?

Egy ingerület átvivő anyagról van szó, ami az idegsejtek közötti kommunikációért felelős. A hisztamin intolerancia önálló betegségnek nem nevezhető, inkább egy tünetegyüttes. Eltérő káros működési folyamatok eredményeként jelentkezik.

A hisztaminra mindenképpen szüksége van a szervezetnek, hiszen fontos szerepet játszik az immunfolyamatokban, az emésztésben, valamint a gyulladásos reakciókban. A probléma akkor kezdődik, amikor nem kellőképpen bomlik le és felhalmozódik. Amennyiben optimalizálódik a szintje, akkor jobb lesz a közérzete, megszűnik a haspuffadás, elmúlnak a görcsök és a kiütések. A hisztamin intolerancia, ellentétben sok más egészségügyi problémával, nem gyógyszerekkel, hanem hosszantartó regeneráló diétával javítható.

A helyes étrendet a szakorvos írja fel. A recept kiírása előtt vérvizsgálatra kerül sor annak érdekében, hogy kiderüljön az enzim pontos szintje. Az ételek közül a halakat, a savanyú káposztát és a kovászos uborkát érdemes leginkább kerülni. A hisztamin intolerancia egészséges táplálkozással könnyedén megelőzhető.

Back To Top